Pleje af undertøj

Pleje af undertøj

Tilbage til oversigt over produktpleje        Pleje af badetøj        Symboler

Hvordan passer jeg bedst på mit undertøj ?

Læs altid den isyede vaskelabel.

Hvidt tøj vaskes med almindeligt vaskemiddel.

Kulørt tøj vaskes bedst med et vaskemiddel til finvask eller et color vaskemiddel

Ved en hårdhed i vandet på 2 og mere bør der tilsættes et blødgøringsmiddel. Dette forhindrer kalkaflejringer og at tøjet bliver gråt.

Tøj med blonder bør behandles skånsomt. Undlad at trække for meget i stoffet når tøjet tages på og af.

Undlad helt at bruge skyllemiddel til vask af undertøjet. da det kan bevirke at elastan-trådene løsner sig.

Sådan undgår du misfarvninger:

  • Vask aldrig hvidt tøj sammen med kulørt tøj (gælder også pastelfarver).
  • Rens vaskemaskinens trevlesi regelmæssigt for at undgå at evt. farvepartikler fra en tidligere vask opløses og forårsager misfarvning
  • Før man vasker hvidt tøj kan vaskemaskinen kort skylles igennem for at sikre, at der ikke findes farverester i maskinens indre efter en tidligere kulørt vask.

Vask i maskine: Den vasketemperatur, der anbefales på etiketten i tøjet må ikke overskrides. Takket være de nye og mere effektive vaskemidler er det kun sjældent nødvendigt at vaske ved høje temperaturer. Det er typisk på 40 grader, at hvidt og kulørt undertøj maskinvaskes.

Bøjle-BH'er bør kun vaskes i hånden. På denne måde undgås at bøjlerne kommer ud af facon eller knækker, og måske arbejder sig ud af stoffet. Ved vask i hånden skal vaskemidlet først opløses fuldstændigt inden tøjet lægges i. Bør ikke vaskes i længere end 5 min.

Tekstiler med elastan er sarte overfor hudfedt og sved. Derfor bør undertøj vaskes efter hver brug. Det er med til at bevare farverne og elasticiteten.

Tørretumbler er normalt uproblematisk ved det meste bomuldsundertøj. Det betyder dog en ekstra belastning for tøjet, som slides hurtigere end ellers.

Symbolet for vask i hånden betyder at varen indeholder materialer, som ikke kan tåle maskinvask. Det kan være en speciel materialesammensætning af sarte fibre eller en særlig forarbejdning som fx indsyede bøjler. Sådanne metaldele holder dårligt til vask i maskine, bøjler bliver deforme eller arbejder sig ud gennem stoffet i BH'en. I værste fald kan det føre til at vaskemaskinen går i stykker.

 

Tilbage til oversigt over produktpleje        Pleje af badetøj        Symboler