BH Pasform Guide

Den lille BH Guide

BH-omkredsen - den mest typiske fejl.

Er BH'ens omkreds for stor, får du ikke den rigtige støtte til din barm. At stramme stropperne løser ikke problemet. Det har blot den effekt at BH'en rutcher længere op på ryggen og giver dermed enhver kvindes uønskede buler blot lidt højere oppe på ryggen - muligvis først når du bevæger dig (og ikke selv lægger mærke til det). De fleste piger tror dermed at BH'en er for lille, men nej, BH-omkredsen er faktisk for stor.

Den skal være vandret!Vælges den rigtige omkreds, sidder rygstykket fast vandret på ryggen og dermed bærer ryggen 80% af din barms vægt, hvilket aflaster dine skuldre. LACE mener: En ny BH bør sidde fast og behagelig i den yderste hægte - og når du har brugt din BH en stykke tid og den føles løsere, har du jo mulighed for at stramme den lidt til.


Helt uden pres.Din BH presser under brystet og du tror at BH´en er for lille. Men nej, BH´en er faktisk for stor i omkredsen og dermed kipper bøjlen op under brystet og trykker på dine ribben. Vælg en mindre omkreds, men husk samtidig at gå et bogstav op i skålen f.eks fra E til F skål.
Lige præcis!Tjek BH´ens pasform med siden til spejlet. Sidder BH´en lige hele vejen rundt om din krop, har du valgt den rigtige størrelse. At stramme stropperne for at få mere støtte fungerer ikke. Dine skuldre belastes unødigt og du vil føle ubehag.

Er der luft?


Hvis din BH ikke ligger tæt ind til kroppen er størrelsen forkert. Enten er skålene for små og/eller omkredsen for stor. Prøv med en større skål og en mindre omkreds.Perfekt pasform.


Den ideale BH lægger sig tæt ind til brystet. Hvis du putter en finger ind under midterstykket foran, så skal der ikke være særlig meget plads.Hænderne op og vupti: brystet falder ud?

Lav "hænderne op" testen når du har fået BH´en på. Falder brystet ud under BH´en og er du nødt til at sætte BH´en på plads igen skal du vælge en mindre omkreds og eventuelt en større skål.

Fast hold på skålen.


Hvis du har valgt rigtigt i både omkreds og skål, kan du uden problem række op efter bogen på den øverste hylde uden at dine bryster rutcher udenfor og uden at du skal rette på din BH når du kommer ned igen.


"4" Bryster - øv!

Får du "4" bryster i stedet for 2 når du bevæger dig og presser skålens øverste kant ind i brystet? Så har du valgt en for lille skålstørrelse eller en BH-form som ikke passer til dig. HUSK: Push-up effekt opnåes IKKE ved at bruge en BH med en for lille skål - vælg i stedet en Push-up BH eller en foret Balkonette BH.En flot bue.

Når du har fundet den rigtige størrelse, ligger dit bryst sikkert uden buler i skålen og bøjlen følger din krop fra siden af bøjlen til midten af bøjlen. Og brystvorten ligger fint i midten af skålen. Nu kan du tage T-Shirt testen: Tag en tætsiddende T-Shirt på. Overgangen mellem det øverste af dit bryst og BH´en skal være glat.Av, min skulder!

Vi har vel alle set det - dybe krater i skuldrene! Sådan skal det ikke være. Når der er for meget vægt på stropperne kan det føre til smerter i skuldre og nakke. Løs stropperne og vælg en mindre omkreds. Husk 80% af støtten skal komme fra rygstykket i din BH og dermed skal dine skuldre ikke belastes med mere end 20%.Sådan føles det behageligt.

Når 80% af støtten i din BH kommer fra rygstykket og dine stropper kun bærer 20% af brystets vægt, har du en perfekt pasform. Kun sådan opnår du, at stropperne ligger behageligt på dine skuldre. Ellers ville det jo heller ikke være muligt at have en stropløs BH - og det kan sagtens lade sig gøre, hvis du bruger den rigtige BH-størrelse.Sammenfattet ...

  1. BH´en skal være vandret på ryggen.
  2. Stropperne ligger let på dine skuldre.
  1. Midterstykket på BH´en ligger tæt ind til dit brystben.
  2. BH´en ligger tæt ind under brystet.


  1. Du får 2 bryster - ikke "4".
  2. BH´en sidder lige hele vejen rundt om din krop.