BH søster-størrelser

BH søster-størrelser og kryds-graduering

Lingeri- og badetøjs-producenter som LACE har en lille hemmelighed. Når du forstår den, kan det gøre det nemmere for dig at købe den rigtige BH størrelse.

Din BH størrelse består af 2 dimensioner - et tal og et bogstav. Tallet som fx 70, 75 eller 80 indikerer omkredsen på BH'en, som er den del af BH'en som ligger rundt om ryggen. Bogstavet indikerer skålstørrelsen, hvilket er dit brysts volumen. I kombination udgør tallet og bogstavet din BH-størrelse. Det ene mål fungerer ikke uden det andet. For at gøre tingene lidt mere kompliceret skal du vide at bogstavet (skålstørrelsen) er afhængig af tallet (omkredsen). Så det vil sige, at alle fx F-skåle med forskellige omkredse har forskellig volumen.

For at illustrere dette har vi lagt 5 F-skåle fra PrimaDonna Deauville BH under hinanden. Det er tydeligt, at F-skålen bliver større i takt med at omkredsen vokser. En 70F har således en meget mindre skål end en 90F. Skålstørrelser med samme bogstav har altså ikke samme volumen, hvis omkredsen ændrer sig. Når vi i LACE-butikkerne hører, at en kunde siger at hun er en "F-skål", så hjælper det os ikke videre. Kun i sammenhæng med et tal for omkredsen, giver en F-skål altså mening.

PrimaDonna Deauville BH F-Skål

PrimaDonna Deauville BH: En F skål er ikke den samme, hvis omkredsen ændres.

Lad os nu se på det som vi hos LACE kalder søster-størrelser eller "kryds-graduering", som vores designere kalder det. Søster-størrelser er BH'er med forskellig omkreds, men samme volumen. Vi så i det ovenstående eksempel, at når omkredsen voksede i en F-skål, så voksede volumen ligeledes. Ved søster-størrelser vil vi vise, hvordan vi kan ændre omkredsen, men beholde samme volumen i skålen.

For at illustrere søsterstørrelser, så har vi nu lagt 5 PrimaDonna Deauville BH'er under hinanden. Disse 5 BH'er er søster-størrelser: 70I, 75H, 80G, 85F og 90E. De 5 BH'er har alle forskellige omkredse og skålstørrelser, men volumen i skålen er den samme.

Det betyder, at hvis du er glad for BH-størrelsen 90E, men synes at omkredsen har en tendens til at rutche op på ryggen, så kan du vælge en 85F i stedet for.

PrimaDonna Deauville - 5 søster-størrelser

PrimaDonna Deauville - 5 søster-størrelser med samme volumen i skålen. Fra 70I til 90E.

Mange kvinder bliver overrasket over, hvor meget deres størrelse ændrer sig, når de har været til en BH-rådgivning hos LACE. Hvis du fx plejer at bruge en 80D, men har brug for en fastere omkreds (søster-størrelse 75E). Og hvis så BH'en stadig er lidt for lille i skålen, så skal du op i skålstr. til en 75F. Det kan være lidt forvirrende, men mange kvinder får en fantastisk ny følelse ved at de endelig får den rette BH-størrelse, som skaber den rette støtte i ryggen og hvor skålene samtidigt ikke generer brysterne.

Se tabellen med søster-størrelserne herunder. Skemaet er baseret på EU skålstørrelser.

EU skålstørrelser - søster-størrelser diagonalt

Og husk at det samme princip gør sig gældende for de engelske mærker, der blot har flere skålstørrelser. I den forbindelse er det vigtigt at nævne, at de engelske skålstørrelser gradueres (dvs. laves i forskellige størrelser) anderledes end de europæiske mærker. I tabellen herunder kan du se hvordan søsterstørrelserne ser ud for de engelske skålstørrelser.

UK skålstørrelser - søster-størrelser diagonalt


Men hvorfor bruger producenterne søster-størrelser?

PrimaDonna Deauville BH'en findes fx i 38 størrelser hos LACE. Søster-størrelserne er en måde for os producenter at lette udviklingen af de mange størrelser. I stedet for at udvikle 38 forskellige mønstre, så udvikler man kun udvalgte centrale og yderstørrelser, som testes for pasform og støtte. Resten af størrelserne bliver beregnet efter princippet om søster-størrelser. Ligeledes fremstilles der ikke 38 forskellige bøjler, men samme bøjle anvendes i alle søster-størrelser. Derfor kan formen og placeringen af stropperne mv. godt variere, når du springer mellem søster-størrelserne. Derfor anbefaler LACE altid at du prøver et par omkringliggende søster-størrelser indtil du finder den bedste størrelse for dig. Men husk altid at mindst 80% af dit brysts vægt skal bæres af omkredsen i BH'en og max. 20% af stropperne. Se den lille BH-Guide her.