Pleje af badetøj

Pleje af badetøj

Tilbage til ...  produktpleje        Pleje af badetøj        Symboler

Hvordan passer jeg bedst på mit badetøj?

Herunder er tips og råd til pleje af produkterne:

Skyl altid badetøjet op efter brug i klor- eller saltvand. Det er med til at bevare farverne og elasticiteten.

Solens stråler
vil altid blege farverne i badetøjet. Så husk, hvis trussen anvendes alene, så skal toppen også ligge ude i solen. På den måde undgår du farveforskel på top og trusse.

Anvender du solcreme eller sololie, så vær opmærksom på, at det ikke komme på badetøjet. Det kan give skjolder og misfarve stoffet.

Når du vaske badetøjet kan du med fordel bruge flydende vaskemiddel eller et mildt vaskepulver - og brug kun ganske lidt. Det er meget vigtigt, at du bruger et vaskepulver uden blegemiddel. Så holder farverne længere.

Der stilles særligt høje krav til badetøjets materialer. Rester af sved, kosmetik, sololie og klor, som ikke er blevet vasket ud, gør at materialet ikke holder længe nok. Ved at vaske tøjet efter hver brug forlænges holdbarheden. Vask kun tøj af samme farve sammen.

  • Til hvidt badetøj er det bedst at bruge et almindeligt, mildt vaskemiddel. Skyl vaskemaskinen kort igennem før vask af hvidt tøj, hvis den forudgående vask var kulørt. Derved fjernes evt. farverester fra vaskemaskinens indre.
  • Kulørt badetøj vaskes bedst med et vaskemiddel til finvask eller et color vaskemiddel
  • Badedragter med bøjle eller vatteret indlæg må kun vaskes i hånden.

Ved vask i hånden skal vaskemidlet først opløses fuldstændigt inden tøjet lægges i. Bør ikke vaskes i længere end 5 min.

Tekstiler med elastan er sarte overfor hudfedt hudfedt, sved, sololie, kosmetik, klor og div. mineraler. Derfor bør badetøj vaskes - eller i det mindste skylles igennem - efter hver brug. Det er med til at bevare farverne og elasticiteten.

Brug aldrig tørretumbler, idet varmen ødelægger fibrene i stoffet - elasticiteten.

NB Læs altid den isyede vaskelabel.

 

Tilbage til ...  produktpleje        Pleje af badetøj        Symboler