Treat me with care and i'll be good 2 u: Vær god ved dine BHer!

Peter Leerskov 4. Sep 2013

Du har ret, at vaske lingeri i vaskemaskinen er hurtigere og vi får tid til vigtigere ting.

Vi hos Lace kender de risici der opstår, når BHen vaskes i maskinen. Mange moderne vaskemaskiner har et program til håndvask, men også når det virkelig er en skånende måde at vaske på, forbliver centrifugeringen en risiko.

Bøjlerne kan blive hængende i tromlen og så kan der bare siges „Farvel, min fine BH fra PrimaDonna“. En anden risiko ved maskinvask er, at et program tager mindst en halv time. Men bøjlerne er af metal og når metal kommer i berøring med vand kan der opstå rust. Det kan altså ske, at bøjlerne pludselig brækker mens du bærer BHen.

Hvis du absolut ikke vil undvære vaskemaskinen, anbefaler vi at at følge nogle regler.

Du burde altid bruge en vaskepose, selvom det kan ske, at den åbner sig af sig selv mens maskinen centrifugerer. Krogene skal lukkes for at forhindre, at de bliver hængene i tromlen eller i andre stykker tøj. Derudover skal der vælges et program for sarte stoffer.

Ved spørgsmålet om, hvordan lingeri skal tørres er alle enige: En BH skal ikke ind i tørretumbleren. Påvirket af ekstrem varme slider de værdifulde dele meget hurtigere. Det vil sige: BHer væk fra radiatorer og op på tørrestativet eller brusestangen. Tørringen af dine BHer overlader vi til din fantasie, men du burde aldrig lade en BH hænge ved lukningen eller ved stropperne, da den gennem vandet kunne miste formen.

På spørgsmålet hvornår en BH burde vaskes, kan der ikke gives et konkret svar.

Elastan er reagerer følsomt på fedt, sved og chlor, så der skulle du stole på dine øjne og din lugtesans. Nogle vil tage en frisk vasket BH på hver dag og andre kan bedre lide at skifte BHen hver 3. dag.

Og fordi nogle skifter BHen så ofte, er håndvask mest skånende. Men også her skal du være opmærksom på nogle regler: Man burde ikke gnide BHen kraftigt eller vride den og heller ikke lade den liggende i vandet i flere timer. Herigennem kan der opstå alvorlige skader. Brug derudover kun lidt vaskemiddel, da det er svært at få det ud igen i håndvask. Vandet burde også her ikke være varmere end 30 grader. Angsten for at BHen ikke bliver rigtig ren, får os ofte til bruge varmere vand end nødvendigt.

Som vaskemiddel anbefales det konventionelle til finvask, som ikke indeholder optisk hvidt eller blegemiddel.

Uldvaskemiddel angriber elastanet og der gør fibrene mere rå. Skyllemiddel kan heller ikke anbefales. Et godt gammelt tip er, at bruge et par dråber opvaskemiddel. Det hjælper mod fedt og lugter neutralt.

Overordnet er det selvfølgelig din beslutning, hvornår og hvordan du vasker dit lingeri. Men husk, at reparationen af en vaskemaskine er langt dyrere end en kvalitativ BH. Vi anbefaler derfor, at følge producentens vaskeanvisning, fordi du, hvis der ved en reklamation kan ses tegn på maskinvask, mister din reklamationsret.