Her er hvad du har brug for at vide om BH pasform under graviditet og amning

Peter Leerskov 13. Dec 2016
Her er hvad du har brug for at vide om BH pasform under graviditet og amning Hvis du lige er blevet mor eller er gravid, har du måske oplevet at dine BHer ikke passer som før og at din størrelse har ændret sig. Her er nogle almindelige spørgsmål vores BH fitting eksperter ofte får og nogle nyttige tips til dig.

Kan jeg bruge bøjle-BHer mens jeg er gravid?

Ja! Du kan fortsætte med at bruge de samme BHer som du normalt ville bære, men vær opmærksom på om din BH stadig passer dig godt, skålen skal være stor nok og bøjlen må ikke hvile på dit brystvæv, hverken foran eller på siden. Bøjlen skal omslutte dit bryst, hvis din BH ikke ligger tæt ind til kroppen er størrelsen forkert. I løbet af de første par måneder og de sidste par uger af graviditeten vil du opleve, at din skålstørrelse bliver større, og det er vigtigt for komfort, støtte og dit helbred at have en god pasform.

Skal jeg købe en større størrelse BH som mine bryster kan vokse med under graviditeten?

Det er svært at gætte på hvor meget dine bryster vokser under graviditeten, derfor er det vigtigt at du ved hvad der kendetegner en BH med god pasform, så kan du bedre reagere når det er tid til at tilpasse størrelsen. Køber du en BH med for stor omkreds eller skålstørrelse, får dine bryster ikke den støtte de har behov for. Så snart du føler at din BH ikke mere er behagelig at bære så tjek pasformen. Sidder BHen lige hele vejen rundt om din krop? Omslutter skålen dit bryst og ligger BHen tæt ind til kroppen? Ligger bøjlerne flade mod din krop under armen og sidder midterstykket på BHen tæt ind til brystbenet? Hvis du køber BHer på et tidligt stadie i din graviditet, er det måske mere behageligt for dig at købe en BH med lidt større omkreds og lukke den i de inderste hægter og så løsne hægterne i takt med at din mave vokser. Du kan altid købe en BH forlænger hvis du har brug for yderligere hægter.

Bøjlerne presser på min gravide mave, hvad gør jeg?

Hvis din BH føles ubehagelig på din voksende mave kan du prøve en BH med en smallere kant eller en der er hævet midt foran. Hvis bøjlerne presser eller gnaver har du måske bruge for en BH uden bøjle.

Hvornår skal jeg købe en amme-BH?

Dit bryst vil ændre størrelse så snart mælken løber hvilket normalt sker lige efter fødslen. Det kan være en meget travl tid og mange kvinder foretrækker at købe en amme-BH på forhånd. En amme-BH uden bøjle vil være en god investering før din baby ankommer og behagelig at have på når du sover hvis dine bryster er ømme eller overfølsomme. Selvom vi ikke kan forudsige hvor meget din BH størrelse vil ændre sig, anbefaler vi dig i første omgang at gå 1-2 størrelser op, så har du også plads til ammeindlæg. Hvis du under graviditeten er gået op i omkredsen, så køb en amme-BH der sidder fast i omkredsen så du kan stramme den ind efterhånden som din mave bliver mindre.

Kan jeg bruge en bøjle BH imens jeg ammer?

Der er mange flere producenter der tilbyder amme-BHer med bøjle end for nogle år siden. Det er meget vigtigt at sørge for, at din BH har den rigtige pasform når du ammer, hvis skålene er for små, kan der opstå skader på dit brystvæv, det er ubehageligt og kan desuden forårsage brystbetændelse som blokerer dine mælkekanaler. Der findes også utallige amme-BHer uden bøjle med en mere fleksibel pasform der egner sig godt når dit bryst ændrer størrelse som følge af amningen.

Hvordan ved jeg at jeg har brug for en anden størrelse?

Når du ammer vil dine brysters størrelse vil ændre sig i løbet af dagen alt efter hvilket bryst du har lagt barnet til. Det er vigtigt at din BH støtter og og er behagelig at have på når dit bryst er fyldt med mælk. Vær sikker på at BHen ikke er for stram, at bøjlerne ikke graver sig ind i huden og at brysterne ikke buler ud foroven.

Få hjælp hos Lace

Hvis du har spørgsmål til BH pasform, er du meget velkommen at kontakte os. Vores BH fitting eksperter sidder klar ved telefonen. Vi tilbyder også rådgivning via Skype og Facetime.