Amme-BHer: Fordele og ulemper ved bøjle BHer og BHer uden bøjle

Peter Leerskov 13. Dec 2016
Amme-BHer: Fordele og ulemper ved bøjle BHer og BHer uden bøjle For mange år siden kunne man kun købe amme BH er uden bøjle. Grunden til det var, at man mente en bøjle BH ville stoppe mælkestrømmen i brystet og forårsage tilstoppede mælkekanaler eller brystbetændelse. Med tiden har man fundet ud af, at der er mange andre faktorer der kan forårsage denne tilstand men det er stadig nødvendigt at bære en amme-BH med perfekt pasform for at nedsætte risikoen.

De fleste kvinder med D+ skål bruger en bøjle BH til hverdag, så skiftet fra en BH med bøjle til en BH uden bøjle kan virke som et kompromis. Her har vi opdelt fordelene og ulemperne ved amme-BHer med og uden bøjle.

Fordelene ved en amme-BH uden bøjle:

  1. Størrelse og pasform er mere fleksibel, det er en fordel fordi din skålstørrelse varierer i løbet af dagen.
  2. Mere komfort fordi der ikke er noget pres på bryst eller kroppen som følge af en bøjle der er for lille.
  3. Du kan have den på i seng da der ikke er nogen bøjle der trykker.
  4. Det er nemmere at vaske en BH uden bøjle.
Se alle amme-BHer uden bøjle her:

Komfort er nøgleordet når du vælger en amme-BH uden bøjle fordi dine brysters størrelse ændrer sig i løbet af dagen alt efter hvilket bryst du har lagt barnet til.

LACE's favorit Amme BH'er uden bøjle:

Produkter: Panache Sophie, Freya Dotty, Elomi Beatrice

Fordelene ved amme-BH med bøjle:

  1. Den løfter og deler brystet, der findes desuden forskellige skåltyper med hver deres funktion til at fremhæve formen, de kan være med sømme og struktur, uden sømme eller de kan være formpressede.
  2. Det er muligt at fremstille en bøjle-BH uden brug af unødigt meget stof da bøjlen har en støttende funktion i sig selv, det gør den mere alsidig i brug, f.eks under toppe.
  3. Skulderstropperne kan placeres yderst i siderne, det giver mulighed for åbne halsudskæringer og gør den mere alsidig i brug.

Se alle amme BH'er med bøjle her

Den største fordel ved en amme-BH med bøjle er, at du får en form, støtte og stil der minder om dine normale hverdags BHer. Nogen amme-BH med bøjle, som f.eks Anita Paisley og Freya Pure har mere fleksible og komfortable bøjler. BHen Lilly fra Ulla er usædvanlig fordi bøjlerne kan tages ud i siden af BHen, den kan således anvendes med og uden bøjle hvilket også er praktisk når man skal vaske den.

LACE's favorit Amme BH'er uden bøjle:

Products: Anita Fleur, Anita Maria, Marie Jo Avero

Ulemper ved BHer uden bøjle:

  1. Det kan være vanskeligt at fremhæve og adskille brysterne.
  2. Det er nødvendigt at anvende mere stof for at kunne løfte og støtte brystet.
  3. Det er nødvendigt med flere sømme for at kunne forme og løfte brystet.
  4. Skulderstropperne skal placeres over den mest fyldige del af brystet, det giver god støtte men kan give problemer i forhold til valg af udskæringen på en bluse.

Der kan være nogle kompromiser at indgå i forhold til støtte og pasform, når kvinder med stor barm vælger en amme-BH uden bøjle.

Ulemper ved BHer med bøjle:

  1. Pasformen er ikke særlig fleksibel, er bøjlen for lille trykker den på brystet.
  2. Det kan ikke anbefales at sove med en amme-BH med bøjle.
  3. Hvis skålen er for lille eller for stor, er en BH med bøjle ikke behagelig at have på.

Det er vigtigt, at når du vælger en amme-BH med bøjle, at skåle og bøjle passer godt når dine bryster er fyldt med mælk, både for komfortens skyld men også for at minimere risikoen for tilstoppede mælkekanaler.

Få hjælp hos Lace

Hvis du har spørgsmål til BH pasform, er du meget velkommen at kontakte os. Vores BH fitting eksperter sidder klar ved telefonen. Vi tilbyder også rådgivning via Skype og Facetime.