Danske bryster er blevet større (Berlingske "dato")

Peter Leerskov 17. Aug 2006

Berlingske "dato" taler med LACE: Danske kvinder har fået større og mere velklædte bryster. For ti år siden hang F-skåle kun i specialbutikker, men i dag har også de gængse mærker som Triumph Bh-er, der går helt op til F-skål. Udvalget er også vokset, så tidligere tiders mormor-Bh'er er skiftet ud med blonder og balconette-udskæringer, også i de store kollektioner.

Danske kvinder, og dermed også deres brystmål, er gennemsnitligt blevet en størrelse større over de sidste ti år. Men skålstørrelserne, der efterspørges, er mere end en skål større end for ti år siden. Silikone-eksplosion? Det mener Charlotte Maj Leerskov fra lingeri-kæden Lace, der er specialiseret i undertøj til store barme, ikke.

"De bryster, som vi ser i butikken, er meget naturlige. Det er de færreste af dem, der får lavet bryster, der får dem lavet meget store. Jeg tror snarere forklaringen er, at kvinderne er blevet mere opmærksomme på at vælge den rigtige BH - det betyder ofte en mindre omkreds og en større skålstørrelse," forklarer hun.