Magasinet Forældre & Børn skriver om amme-BH'er

Peter Leerskov 1. May 2004

Jeg havde en rigitg god dialog med journalist fra magasinet Forældre & Børn, der brugte mig som faglig konsulent på en større artikel om amme-BH'er ... her er uddrag fra artiklen:

"Langt over halvdelen af alle danske kvinder har puttet deres bryst til hvile i en bh, der ikke passer optimalt til deres form eller størrelse, vurderer Charlotte Maj Leerskov, som ejer Lace Lingeri i Århus."
"Men ét er at finde en bh, når dine bryster har normale dimensioner. Rigtigt svært bliver det, når du er gravid eller skal amme. Så oplever du nemlig, at din barm vokser med en eller flere skål-størrelser."
"Det er ufatteligt vigtigt, at din bh sidder rigtigt. Uanset om det er en almindelig bh eller en amme-bh. Under graviditet og amning kan dine bryster vokse helt op til tre skålstørrelser. Som regel forbliver omkredsen om ryggen dog den samme, forklarer Charlotte Leerskov"
"Hun oplever tit, at nybagte mødre automatisk køber deres amme-bh'er med større omkreds i stedet for at gå et nummer op i skålstørrelse. Med det er sådan, at bryster består af fedt og kirtelvæv - og ingen muskler. Derfor kan bryster hverken trænes eller motioneres til at ændre udseende - eller position. Derimod kan en god bh modvirke tyngdekraftens triste nedadgående tendens og holde varmen fastere i længere tid."
"Generelt kan man sige, at jo større din barm er, desto mere støtte har du brug for. Derfor bør bh'en være lavet af et fast stof, der giver sig minimalt, når du hiver i det. Faktisk bør barmen kunne holdes oppe af ryggens stof, så skuldrene bærer så lidt som muligt. Få du dybe furer i skuldrene, har din bh en forkert størrelse, siger Charlotte Maj Leerskov".
"Din bh, hvad enten det er en almindelig bh eller en amme-bh, skal sidde vandret om livet under brystet og så fast, at den ikke kan krybe de karakteristiske 10 cm op ad ryggen, hvorfra du skal hive den ned hele tiden".
"Husk også, at skålene skal passe præcis til dine brysters facon. Passer de ikke, og kan skålene heller ikke nå helt ind til kroppen, kan det virke som om, der er noget galt med afstanden rundt om kroppen. Og så kommer mange kvinder til at vælge en større omkreds. Men så er denne model bare ikke den rigtige løsning, mener bh-eksperten.
Forældre og Børn. Maj 2004.