Den grå mus gemmer det mest sexede undertøj

Peter Leerskov 1. Feb 2008

Metro-Xpress taler med LACE:

Den grå mus gemmer det mest sexede undertøj
Kvinder, der går i gammelt og kedeligt tøj til hverdag, er ofte dem, der er bedst klædt på inderst inde. Det viser ny undertøjsforskning fra Aalborg Universitet ifølge metroXpress fredag. Tre forskere har kigget dybt i de danske kvinders private skuffer, og her åbenbares et entydigt billede: Chancen for at finde dyrt og lækkert undertøj er størst under kedeldragter, supermarkedsuniformer og kønsløse habitter. 
»Det er typisk kvinder, der arbejder i miljøer, hvor man forventer en kønsneutral påklædning og opførsel, der går i det mest eksklusive og frække undertøj. De bruger det til mentalt at slippe ud af en rolle, hvor de ikke føler sig ret kvindelige,« siger Christian Jantzen, der er leder af institut for kommunikation ved Aalborg Universitet, og som nu kan kalde sig undertøjsforsker.

Dyre indkøb
Den store interesse for kvindeundertøj startede ifølge ham selv som en undren over, hvorfor nogen er villig til at betale så meget for så lidt. Siden har talrige interview afsløret, at trusser og bh'er til op mod 3.000 kroner per sæt har en næsten magisk effekt på køberne. »Det er utroligt, som lingeri kan forvandle selv den mest kedelige husmor til en ægte, dristig og attraktivfuldblodskvinde i hendes egen selvopfattelse. På den måde er det meget mere end et lille bitte stykke tekstil, hun betaler for,« siger Christian Jantzen.

Resultatet af undertøjsforskernes arbejde bekræftes af lingeri-kæden Lace, der sælger kvindeundertøj i prisklasser fra 300 kroner til 2.000 kroner per sæt. Ifølge butiksansvarlig Anitta Kristiansen sender kundernes påklædning ofte helt forskellige signaler.

»De fleste mænd ville blive overrasket, hvis de vidste, hvad deres kvindelige venner og kolleger har på, som de ikke må se. Det er rigtig tit den lille grå kontormus, der kommer og skal have det mest lækre eller udfordrende,« forklarer Anitta Kristensen fra Lace.

Se også 
artikel "Inderst inde en "fuldblodskvinde" på epn portalen.