BH-myter

Peter Leerskov 13. Nov 2013
5 BH-myter    

BHen er meget mere end et kvindeligt accessoire, den er en helt særlig del af garderoben. Den er en god følgesvend i hverdagen. Til enhver lejlighed findes der den passende BH og tilbuddet er mangfoldigt. Men der er også en del rygter, der spreder sig. 

Sandheden er, at tre ud af fem kvinder bruger den forkerte BH-størrelse. 

Det er på tide, at skabe klarhed omkring myterne. 
 

   

1. Jeg bruger altid 90C. Min størrelse har aldrig ændret sig.

Hverdagen og livet i det hele taget viser, at denne påstand ikke kan være sand. Brysterne holdes ikke kun af muskler, men også af væv, som hele tiden forandrer sig og påvirkes af hormoner. Derfor kan man ikke påstå, at størrelse ikke har forandret sig i løbet af de sidste år. I puberteten begynder brystet at forandre sig og stopper siden da ikke mere. Vægttab og -tiltag kan påvirke brystet. Især i graviditeten påvirkes brysterne  af store hormonforandringer, men også amningen kan forandre form og størrelse. Nogle kvinder skal bruge en skålstørrelse større lige inden de har deres menstruation. Sådan ændrer brystets størrelse og form sig gennem hele livet.

Derfor er det vigtigt, at gå til måling regelmæssigt.

 

     

2. Jeg bruger skålstørrelse C

Det er meget svært, at orientere sig ved skålstørrelsen. Hos Lace ser vi kun på omkredsen. Forklaringen er, at kvinder har forskellige bryster.

Det kan være, at en kvinde har et naturligt fast bryst og bruger skålstørrelse D. Derimod har en anden kvinde et hængende bryst, som også bruger skålstørrelse D. Der vil ikke fremstå de samme måleresultater. For at finde den rigtige størrelse, skal du altså måle omkredsen og orientere dig ved din normale skålstørrelse. 

Alt efter BH-model kan det også ske, at du skal bruge en dobbelt størrelse. De dobbelte skålstørrelser som f.eks. DD findes kun hos de engelske mærker. Det betyder, at skålen er en 3/4 skål større, dvs. lidt større end en D skål, men mindre end en E skål. Det er bedst, at prøve sig frem for at finde den helt perfekte BH. 

 

 

3. En skålstørrelse DD må være kæmpestor.

Det er en veholdende myte og helt forkert. Modeindustrien er skyld i myten, at de stadigvæk retter sig efter de berømte mål 90-60-90. Realiteten ser dog anderledes ud. Du vil finde mange flere kvinder med størrelsen 70F eller 65G, end du ville formode. Når en kvinde siger, at hun efter en brystoperation er gået fra en 70A til en 80C er det forkert. Det første tal beskriver omkredsen. 

Store bryster anses stadig som ikke særlig pæne og producenterne bliver helst ved den forkerte norm og lader dermed tusindvis af kvinde bruge den forkerte størrelse.Hvordan ville mændene kigge, når de vidste, at vi tilbyder BHer helt op til skålstørrelse K?

Forestil dig alfabetet: Når A er det mindste bogstav, så ved du, at D slet ikke er så stor.

 

 4. En BH er usund.

Ofte kan man læse om påstanden, fordi nogle kvinder mener, at BHer er usunde. Videnskaben har diskuteret meget om dette, men sandheden er, at indtil i dag ikke er en eneste undersøgelse, der har fundet ud af, at brystet aldrer hurtigere eller hænger ved brug af en BH. Helt modsat: Brug af en BH kan endda reducere bevægelser med 80 %. En BH kan kun have en dårlig indflydelse på sundheden, når der bruges den forkerte størrelse. Herigennem kan der opstå smerter i hoved og nakke.

Sammenfattende burde BHen sidde tæt på kroppen, holde omkring brysterne og gå helt op til armhulerne og ikke stoppe i det bløde væv.

Og glem ikke, at brysterne en eller anden gang i hvert fald vil komme til at hænge. Tyngdekraften er desværre stærkere.

 

 

5. Jeg har ikke fundet andet der passer til mig.

Desværre er det ofte et problem. Når sælgeren ikke kan finde modellen i den størrelse du skal have, prøver hun ofte at sælge en anden størrelse til dig. Man får ofte fornemmelsen af at være unormal, fordi ens størrelse ikke findes. Lad dig ikke påvirke af dette og tøv ikke med at sige din mening, hvis du føler dig utilpas. Det er dig der skal bære BHen og ikke sælgeren. For at forhindre dette giver det mening, at bestille online eller at lede efter butikker, der tilbyder større størrelser. Du er ikke unormal.

Problemet er ikke, at BHen ikke findes i din størrelse, men at du ikke kender din størrelse og heller ikke ved, hvordan du finder frem til den. Hyppigt får du en størrelse større til prøvning, når BHen ikke passer i butikken. Men det er forkert. Når BHen var for stor i skålen, skal du også bruge en anden størrelse i omkredsen. Når du har prøvet 70E kan du også passe 65F eller 75D. For at vide, om omkredsen er for stor, kan du lade stropperne væk i første omgang, og se hvad der sker. Hænger BHen? Så ved du, at du skal bruge en mindre omkreds. Lad dig ikke påvirke af andre, men stol på din fornemmelse. Du er ikke unormal. For det meste er det industrien, der ikke tør, at producere og sælge større skålstørrelse. 

Så snart du har fundet din rigtige størrelse, vil du ærgre dig over, at du ikke tidligere har beskæftiget dig med emnet.

Se online på www.lingeriestyling.com, for at finde ud af hvor der i nærheden er butikker, der kender til bra-fitting.

Vi håber, at dit syn på BHer har ændret sig eller at du har lært noget nyt. Desværre har de fleste alt for lidt viden om emnet, da videnskaben har forsket alt for lidt omkring dette.