EU versus engelske skålstørrelser

EU versus engelske skålstørrelser
"Hvilken skål skal jeg bruge i Freya, hvis jeg bruger H-skål i PrimaDonna?".
Det spørgsmål har vi hver dag i butikken. Og da LACE har tusindvis af BH'er fra både engelske og europæiske mærker, så kender vi problemet særligt godt. Efter 24 år med lingeri og utallige kvinder i vores butikkers prøverum, så er vores erfaring nedenstående:
 

Copyright:: LACE 2010.

Er du fx en H-skål i PrimaDonna, så er du sikkert en G-skål i Freya, evt. en GG skål.

Forbehold: Tabellen er kun en rettesnor. Du kender det sikkert fra sko eller tætsiddende tøj. Selv inden for samme mærke kan man ikke altid regne med samme størrelse. Sådan er det også inden for BH'er. Men tabellen er et godt udgangspunkt. Og vi bruger den i LACE butikkerne hver dag.

Hvorfor er der forskel mellem Englang og EU?
I England regner man i tommer og i EU med meter. Og det giver en forskel i den måde man fra starten har målt og konstrueret BH'er.

Desuden har engelske BH-mærker normalt et mere fast materiale, som ikke kan give sig meget, og det kræver mindre forskel mellem skålstørrelserne. Ellers bliver springet for stort.
Omvendt bruger BH-mærker i EU et mere elastisk materiale, som gør at skålen kan tilpasse sig mere og dække et større spring mellem skålstørrelserne.

LACE har besøgt de førende engelske og europæiske producenter - og vi har deltaget i BH-uddannelse hos dem alle -, og sjovt nok kan ingen af disse selv lave denne oversættelse mellem EU og engelske skålstørrelser. Forklaringen er ganske enkelt, at hver producent kun kender deres eget størrelsessystem.

Producenternes egen forvirring ses fx ved de engelske mærker Wonderbra og Shock Absorber, der fejlagtigt har oversat deres skålstørrelser i etiketten i BH'en (modsat de engelske mærker som Panache). Så hvis du køber en BH fra disse mærker, så se kun på de engelske skålstørrelser i etiketten - ikke på de fejl-oversatte EU skålstørrelser. Når du køber BH'er hos LACE, så beholder vi altid de rigtige engelske skålstørrelser på hjemmesiden.

Husk at omkredsen er identisk mellem engelske og EU mærker. Det er kun skålstørrelsen, der driller. Se tabellen med alle BH-størrelser
 
Herunder er en oversigt over de vigtigste engelske og EU mærker hos LACE Lingeri:
Engelske mærker:
 
EU mærker:
 
Freya

Fantasie

Panache

Fauve by Fantasie

Wonderbra

Shock Absorber

Curvy Kate

Masquerade
PrimaDonna

Chantelle

Triumph

Marie Jo

PrimaDonna Twist

Anita
 
PS. Vi ved godt, at England er med i EU, men det er nemmere at skrive EU end "kontinentaleuropæisk" hver gang ;-)